Ännu ett nytt ord till vår svenska ordflora - att röstskolka. Ett annorlunda ord för att vara soffliggare och inte rösta. Ordet lärde jag mig idag när jag läste artikeln om att EU-ledamöter inte har röstat i EU-valet förut. Många förstanamn och personer som vill in i Europaparlamentet har inte röstat i EU-valet tidigare, alternativt röstskolkat. Lite anmärkningsvärt kan man tycka.
Visserligen håller jag med om att röstskolka inför EU-valet torde spegla svenska folkets "syn" eller kanske till och med förhållningssätt till EU-valet. Rösta är en viktig rättighet man inte får skolka ifrån, även om jag inte är den mest föredömliga i den frågan. Sametingsvalet gick ju inge vidare, jag somnade i sängen efter en tämligen aktiv kurshelg i Umeå. Å EU-valet vette klån.. ska man rösta måste man sätta sig in i de politiska diskussioner som sker nu, vilket för närvarande känns abstrakt. Jag vill ju bara ha semester :)Ser man till EU-ledamöternas tidigare orsaker till att inte rösta kommer det fram både familjeskäl (man kan alltid skylla på barnen), ånger (ångerrätt kanske?) men framförallt att man inte var engagerad politiskt. Är det verkligen så att man måste vara engagerad politiskt för att inse hur vikigt det är att rösta. Det kanske är så... eller.. så är det skattelättnaderna och arvodet i Europaparlamentet som lockar.. hehe. Rent lönemässigt så klingar det ju till bra i lönekuvertet varje månad, bland annat en skattesats som är cirka hälften av vad gemene man betalar liksom alla andra extra förmåner som tillkommer, vilket ger en hel del extra kronor.
Kanske jag skulle ta å bli EU-parlamentariker och börja lobba om 1 extra ledig dag i veckan. Helgen är ju på tok för kort numera.
OM morgondagen hade vingar
onsdag 20 maj 2009
Röstskolka
Upplagd av Schwiing kl. 21:59
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar